Referencer – kulturforandring

I skoleåret 2017-18 har vi i samarbejde med Marlene Nordenlund udarbejdet og gennemført en kulturforandringsproces på Bramming Gymnastik- og Idrætsefterskole.

Vi har igennem hele processen været meget tilfredse med samarbejdet med Marlene Nordenlund. I en travl hverdag, der for det meste af tiden handler om daglig drift, ledelse og undervisning, har Marlene været rigtig god til at holde os fast i processen og sørge for, at vi kom frem til resultater og konkrete handlinger.

Marlene Nordenlund startede processen for hele personalegruppen, hvor hun skiftevis kom med oplæg og lavede workshops. Hun var rigtig god til at fange alle i personalegruppen, der bestod af ledelse, lærere og teknisk/administrativt personale, og sørge for, at alle var en aktiv del af kulturforandringsprocessen.

Efterfølgende arbejdede hun primært videre med ledelsen, så vi kunne facilitere forandringerne løbende og i den ønskelige retning og rækkefølge. I den forbindelse fungerede jeg som primær ansvarlig på skolen, der så brugte Marlene Nordenlund som supervisor løbende. En opgave hun løste på meget tilfredsstillende vis.

Også her var Marlene Nordenlund en rigtig god sparringspartner, der sørgede for at holde processen i gang men lod det ske i vores tempo, så alle kunne følge med. Marlene Nordenlund viste under hele samarbejdet, at hun var utroligt dygtig til at fange kulturen på skolen, og dermed sørge for, at den forandringsproces hun var med til at sætte i gang, tog udgangspunkt i og afsæt fra den eksisterende kultur.

Vi kan på det varmeste anbefale Marlene Nordenlund – Prepare4change, som samarbejdspartner i forandringsprocesser.

Jacob Lauritzen
Viceforstander
Bramming Gymnastik- og idrætsefterskole